24 December 2009

salam suma..
arini aku nak tunjukan kat korang benda yang aku baru belajar sendiri
guna adobe ps cs3
nak wat bapak le rumit, da yang bawah skali tuh aku wat 2hari..hoho
btw aku agak pueh atila jika nak dibandingkan dengan yang aku wat sebelom ni..
tq mouse aku yang menjayakanye.wargh2



*klik kat gambo nak besaukanye
*line agak hancus sbb dlu aku scan lukisan ni aku gune pensel je..hoho

17 December 2009

Waktu Sekolah Dahulu

Bila cikgu tiada dalam kelas:

Bila cikgu panggil:


Bila kena hadiri kokurikulum:


Bila waktu rehat:


Bila dapat homework dari cikgu:


Bila tengah cari idea untuk buat karangan:


Bila homework yang cikgu bagi susah nak buat:


Bila otak jam:


Bila member banyak songeh dan berlagak pandai:


Bila member tukar fikiran saat akhir:


Bila cikgu suruh study lebih masa:


Bila Cikgu suruh datang sekolah waktu cuti ada tuisyen ‘urgent’:


Bila dah terbuat silap pada homework yang cikgu bagi:


Bila homework disiapkan dengan jayanya:


Bila homework gagal:


Bila dapat CUTI:

Pastinya inilah ekspresi kita di masa sekolah=)

14 December 2009

nak try??

Hai kengkawan beri saya masa 5 minit awak boleh? mari sertai saya di catcheyes jom.. Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia, apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini, JOIN ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti.. katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak kengkawan.. awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300.. banyak tu kengkawan.. awak taknak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak.. untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah mencecah 12000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..


Cara nak register.
1
.
klik
JOIN 2.klik join catcheye now 3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50) 4.Isi jawapan: soalan 1 jawapan A, soalan 2 jawapan B,soalan 3 jawapan A. (jika awak jawab salah pendaftaran tidak diterima) 5.klik agree and proceed..

++Ok siap kemudian apa perlu buat?

1.klik sign in 2.lepas sign in klik reward panel 3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak. 4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak. 5.postkan risalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2. 6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.percayalah!sebab benda ni 100% percuma

P/s: aktiviti terkini catcheyes penah diadakan di Penang Times Square pd 21/11/09. Anda juga berpeluang memenangi laptop melalui pertandingan answer,refer & win. Semakin ramai anda taja,semakin cerah memenangi laptop,semakin banyak komisyen awak dapat.akhirnye.terima kasih atas masa ande

13 December 2009

budaya SHiSHA


Shisha's, berasal di Timur Tengah. Paip air purba ini telah digunakan selama berabad-abad untuk bersantai ketika stress , sambil berehat dengan teman dan keluarga.

Dalam shisha, tembakau dipanaskan dengan arang. Asap tembakau akan melalui sebuah ruangan yang berisi air, yang menyejukkan asap sebelum disedut oleh si perokok. Tembakau sedia dalam banyak rasa eksotis seperti strawbery, chocolate, cappucino dll. lebih beraroma dan rasa sejuk. bak kata orang puting finger lickin good la..betol ke??lol

*ginila benda alah yang dipanggil shisha

aku gak pernah rase benda ni gak masa 2008 kot. sebagai nak wat produk percubaan je.hehe. rasanye takdela seberat rokok coz aku bukan perokok tapi pernah negngada gak cuba. beza memang berbeza. berbaloi-baloi bak kata emi search. haha, aku sudah termerepek lagi

nyway mula2 ngatkan benda tu takdela mengandungi pe2 bahan berbahaya seperti nakotin or pe2 yang berkaitan la sebab hisap pown xdela kasor(taktaw nak terang macam mane) macam rokok(for my impressionla). tapi da AWEKS bagi artikle tentang shisha ni, leh bca n nilaikan la. aku bkn orang bek pown nak bg ceramah, tapi sebagai perkongsian je..huhu

hukum n hujahnyee


Hukum menghisap shisha ini adalah sama dengan hukum merokok yang telah dibahaskan oleh para ulama’ secara panjang lebar dalam masalah merokok ini. Ini kerana perbezaan hanyalah kepada rupa tetapi kemudaratan yang dibawa menatijahkan hukum yang sama yang telah dipastikan oleh kajian perubatan pada hari ini.

Kajian yang telah dibuat berkenaan shisha menurut Dr, Husam dalam artikelnya di dalam web Islamonline menyatakan bahawa kesemua penggunaan shisha membawa kemudaratan kepada kesihatan sama ada menggunakan tembakau atau yang menggunakan bahan-bahan daripada buah-buahan yang telah dirawat dengan cara-cara tertentu.

Selain itu banyak kajian telah dilakukan seperti kajian yang telah dilakukan di Kuliah Pergigian di Universiti Al Azhar, kajian di Geneva 2001, kajian di Kuliah Kesihatan di Universiti Amerika di Beirut. Kemudaratan yang dinatijahkan oleh pengamalan shisha ini juga diperakui oleh Dr. Abdul Hakim Mahmud Ketua Bahagian Sakit Dada di Perubatan Qasrul Ain, Dr. Toriq Ketua Bahagian Sakit Dada di Perubatan Ain Syams dan Dr. Maisah di Bahagian Sakit Dada di Perubatan Qasrul Ain.

Setelah jelas bahawa kedudukan menghisap shisha adalah sama dengan merokok secara menggulung yang telah menjadi kebiasaan maka hukum shisha ini adalah sama dengan hukum golongan perokok biasa.


*nyway kekadang kite bkan leh thn dugaan pown, nk cube2 gak
*kalo da mase beringat tu bagusla, amek mase lain untuk pkir walopun wktu tu korang lupe..hehe
*tuk diri aku gak yg tak baik ngat ni.looo
*tq for AWEK as imformer too.lol

untuk rujukan lebih teliti leh rujuk
http://bicara4negara.wordpress.com/2007/03/26/syisya-satu-kajian/

09 December 2009

skull art

aku tak geti mewarne digital benarnye, tapi just nak ngengada je try..hoho





before and after
xbest pown, janji nak letak gak..ngeh2


08 December 2009

Vandalism yang terpelajar

Hari isnin yang lepas aku, sarip, hilmi, azmi pergi kuantan untuk setlekan masalah si SAMI (sarip+hilmi) terkandas nak pegi Morocco. Cian gler kat beliau, terumbang ambing sekarang nih.heh

Nak dijadikan cerita, lepas settle suma kerja rasmi, kitorang g tgk wayang kat Mega Mall cerita Ninja assassin. Memang superb la citer ye.

Back to the story,Lepas abeh citer je aku pegila toilet nak lepaskan hajat kecik niatnye. Masa masok nak tutup pintu toilet tu(takkan nak open air plak ngok) Terkesima kejap bile Aku terpandangla beberapa seni tak bertempat yang dihasilkan oleh tangan makhluk yang takde kerje semasa membuang hajat.haha.

Ape kejadahnye semua ini???mula2 baca memang nak menyirap darah gak la, bukan setakat merosakkan harta benda awam je, malah nak lepaskan geram tak bertempat ngomelku dalam hati yang suci ini. Tetapi yang manjadi kelakarnye setiap yang diluahkan oleh mamat degil kat pintu tu pasti akan dibalas oleh mamat degil yang lain. Tetapi berupa nasihat plak tu.haha



Contoh yang aku tengok

Mamat degil A: terbalikan tuhan=hantu

Mamat degil B: ni pon bo**h gak, name tuhan leh wat main2, kafir ko ni





ada plak vandalism yang berupa nasihat. Nasib baik die tak tulis suruh mengucap, leh jadi topik kat parlimen plak nanti.. Hoho. Mungkin die mengamalkan prinsip member nasihat tak kira dimana anda berada. Tapi baik die reply kat kosmo ataupun metro. Leh feymes tandas Mega mall kuantan sebelah panggung wayang tu.lol
Pe2 pown cara yang di buat oleh mamat2 ni memang tak berpatutan, leh kene hukum ketuk ketampi 400 kali. Cikgu kannnnnn

*Btw pas kua mem aku tensen siot tunggu lame2, tawadduk sangat membaca nasihat.lol
*Korang leh tengok gambar yang aku kepilkan sekali.
nilai and lu pikir la sendiri
muahaha






*sensored pic, lu pikir mane yang baik ngn burok

04 December 2009

cuti bagi aku

hoho, cuti baru je stat dalam 2minggu
tapi rase pedih giler aku nak lalui siot
nak kerje abg aku da ajak pegi umah ye
sarip da ajak g umah abg ye gak
btw kekangan masa n cuaca tak izinkan
bukan nak cari duet ngat pown,
just isi mase kosong je..
ikut pengalaman keje lepas SPM dulu pown gaji still sampai sekarang tak dapat lagi,hoh
takdela kesah ngat pown, janji dapat pengalaman beharga yang tak boleh di storykan.hehe
" gaji kamu nnti saye bagi k" kata ex boss aku raya 2thn yg lalu
just among RM300 only
wargh!!!!!!!!!
whopppppp!!!!!!
waccaaa!!!!!
boring siot
yang teman aku tu la si sarip dol
"woit, kua minum jom" tu la keje kitorang tiap malam
and also some1 important to me,ngeh2


*keboringan ku menjadi2

ape yang berfaedah aku wat??
bace buku pemberian(pinjaman) ayah aku
blaja masak..hohoh
makan-tido and so on
ngat nak manfaat cuti dengan lebih baik
beki diri kot, I’m lazy person..sob2
be gud guys



*nak jadi baik
baik
baik
lalalala